zonemail

Winteractiviteiten in en rond Chatel

Wist je dat een verblijf in de bergen het beste middel is tegen vermoeidheid? Doe nieuwe energie op en geniet van de gezonde berglucht. Op 1.200 meter hoogte met de sneeuw als vakantiedecor. Neem de tijd om te ontdekken, want Chatel is een berg van activiteiten. In de winter is er niet slechts sprake van (apres) skiën, snowboarden of langlaufen en wandelen. Nee, wat dacht je van duiken onder ijs? Of begeleide sneeuwschoentochten? Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

avond skiAvondskiën

De ingrediënten? Een verlichte piste, voorzien van een flinke muziekinstallatie. Elke donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het stadion Le Linga. Voor de fanatiekelingen die er echt geen genoeg van kunnen krijgen!

Bobsleebaan

Gelegen in Pré-la-Joux te midden van de sparren. Het plezier begint al bij het bestijgen van de baan via een sleeplift. IJzige sensaties gegarandeerd tijdens de 650 m tellende, duizelingwekkende afdaling, opgeluisterd met 7 verrassende bochten. Geopend gelang de weersomstandigheden.

duiken onder ijsDuiken onder ijs

Beginners of gevorderde duikers, voor beide groepen is duiken onder ijs een onvergetelijke ervaring. Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs betreed je volledig veilig een aparte wereld. Het materiaal, duikpak, fles, … alles wordt geleverd. Oh ja, je hebt tevens de beschikking over verwarmde kleedruimtes.

Fantasticable

Nieuw in het activiteitenprogramma en sensatie gegarandeerd. Comfortabel in een tuig geïnstalleerd, suis je met een snelheid van bijna 100 km/uur en op 240 meter hoogte over het naastgelegen gehucht van Le Plaine Dranse. Geopend gelang de weersomstandigheden.

parapenteParapentevliegen

Laat je begeleiden door in vrije vluchten gespecialiseerde piloten tijdens een luchtdoop met een tweezitsvlucht, voel de frisse bergbries op je gezicht en geniet van het zicht van bovenaf op het dorp Chatel.

Schaatsbaan

De openluchtkunstijsbaan, gelegen in de nabijheid van het Vonnes meer en in de fraaie natuuromgeving, nodigt je uit om de ijzers onder te binden. Met het gezin of met vrienden, overdag of ’s avonds (niet iedere avond open).

sneeuwschoen tochtenSneeuwschoentochten

Onder de professionele begeleiding van vakspecialisten een week erop uit trekken (hele of halve dagen) om de fauna en de ongerepte natuur te ontdekken.

Bioscopen

Chatel beschikt over twee bioscoopzalen. Iedere dag worden hier nieuwe films, premières, exclusieve films of echte klassiekers gedraaid.

Excursies naar en in het hooggebergte

De berggidsen bieden een brede waaier excursies naar en in het hooggebergte aan. Begeleid buiten de pistes skiën, heliskiën, ijsklimmen, bergbeklimmen, skitrektocht, etc.


Zomaar een greep uit het gevarieerde aanbod. En dan hebben we het nog niet gehad over de fakkelafdalingen, de skishows en demonstraties, het snowpark voor snowboarders… Kortom, kies wat bij je past. In Chatel zal niemand zich vervelen.